گشت انصار؛ آری یا نه؟

 
با توجه به آغاز عملی طرح امر به معروف و نهی از منکر از سوی انصار حزب الله، آیا به نظر شما این اقدام مغایر قانون است؟ واکنش مردم به این طرح چه خواهد بود؟ آیا میان اقدامات گشت ارشاد و گشت انصار تداخل وجود دارد و یا آنها مکمل یکدیگر خواهند بود؟ آیا گشت انصار موجب کاهش ناهنجاری‌ها به خصوص در حوزه پوشش جوانان خواهد شد؟ آیا گروه های دیگری نیز می توانند به موازات انصار حزب الله اقدام به اجرای چنین طرح هایی کنند؟ به طور کلی آیا با طرح گشت انصار موافقید یا خیر؟ نظر خود را برای ما بنویسید.

 ورود عملی انصار حزب الله به موضوع امر به معروف و نهی از منکر، در روزهای گذشته با واکنش های متعددی همراه شده  است.

بر این اساس، نیروهای منتخب انصار حزب الله قرار است در روزهای آینده در سطح شهرها به امر به معروف و نهی از منکر در خصوص ناهنجاری ها به ویژه در خصوص پوشش جوانان بپردازند. این موضوع را انصار حزب الله در روز 23 شهریور به صورت رسمی اعلام کرد. این گروه ها که به گفته دبيرکل انصار حزب الله فعالیت آنها آغاز شده اما به صورت تمام عيار از هفته آينده شروع می شود، تا کنون با عناوینی چون "گشت انصار"، "گشت موتوری" و "گشت سیار برای نهی از منکر" از سوی موافقان و مخالفان معرفی شده اند.

وزارت کشور در اولین واکنش اعلام کرد هرگونه فعالیت دسته جمعی از جمله گشت‌های امر به معروف و نهی از منکر انصار حزب الله باید با مجوز وزارت ارشاد صورت گیرد. با این وجود عبدالحميد محتشم، دبیر کل انصار حزب الله با صدور بیانیه‌ای با یادآوری اصل هشتم قانون اساسی ذکر لسانی را بلامانع دانست و کارشان را فریضه‌ای دانست که به هیچ قانونی مربوط نیست.

محتشم تعداد نیروهای عملیاتی درنظرگرفته شده برای این کار را از خواهران 3000 نفر و از برادران تقريبا 1000 نفر عنوان و نحوه انتخاب آنها را بر اساس فرم هاي توزيع شده عنوان کرده است.

به گفته او، این افراد "به ميزاني که لازم بوده توجيه شده اند" و "مربيان آنها ائمه جماعات مساجد و روحانيون بوده اند."

محتشم درباره اینکه این افراد "فاقد کارت شناسايي اند" گفته است که "ما براي خودمان امتياز خاصي قائل نيستيم .کارت و اين جور چيزها براي کارهاي حکومتي است."

محتشم درباره نوع فعالیت این نیروها تاکید کرده که "گرفتن و بردن کار ما نيست. اين مسايل از وظايف حکومتي است. ما تذکر زباني مي دهيم اما اين تذکر حتما جدي و موثر خواهد بود." او حتی از نامه نگاری با وزیر کشور هم خبر داده و گفته است که "ما با ايشان مکاتبه داشتيم و تلاش کرديم دغدغه ايشان را بر طرف کنيم . اميدواريم که اين چنين شده باشد."

با این وجود دغدغه اصلی منتقدان این اقدام، بدون مجوز بودن این اقدامات است. به نظر می رسد رحمانی فضلی وزیر کشور هم از نامه انصار حزب الله قانع نشده که گفته است: "هر فعالیت اجتماعی باید مبتنی بر قانون باشد. در حوزه اجتماعی متولی وزارت کشور است و با این مباحث به صورت قانونی رفتار می‌شود."

موضع کلی دولت به وضوح منفی است. چراکه مشاور آشنا فرهنگی روحانی هم از این اقدام انتقاد کرده و گفته است: "نه نیروی انتظامی و نه ارشاد و نه قوه قضائیه و نه وزارت كشور و نه حتی بسیج هیچ‌كدام از موتورسوارهای ایشان استقبال نخواهند كرد به خصوص اینكه اگر كلاه ایمنی به سر نداشته باشند."

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت نیز در این خصوص گفته است: گاهی برخی بر اساس احساس مسئولیت و یا اعتقادات خود از این روش‌ها استفاده می‌کنند در حالی که آنها باید بدانند در سال‌های گذشته نیز این روش‌ها نه تنها موثر نبوده بلکه در پاره‌ای از موارد پدیده بدحجابی را تشدید هم کرده است. البته ما نباید پدیده بدحجابی را نسبت گذشته تشدید یافته بدانیم و با روش‌های غیرقانونی با آن برخورد کنیم.

حال با توجه به آغاز عملی طرح امر به معروف  و نهی از منکر از سوی انصار حزب الله، آیا به نظر شما این اقدام مغایر قانون است؟ واکنش مردم به این طرح چه خواهد بود؟ آیا میان اقدامات گشت ارشاد و گشت انصار تداخل وجود دارد و یا آنها مکمل یکدیگر خواهند بود؟ آیا گشت انصار موجب کاهش ناهنجاری‌ها به خصوص در حوزه پوشش جوانان خواهد شد؟ آیا گروه های دیگری نیز می توانند به موازات انصار حزب الله اقدام به اجرای چنین طرح هایی کنند؟ به طور کلی آیا با طرح گشت انصار موافقید یا خیر؟ نظر خود را برای ما بنویسید.



نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:




برچسب ها :